معرفی کنگره
بسم الله الرحمن الرحیم
درباره کنگره:
نقش علماء، مراجع تقلید و صاحبان اندیشه در تبیین، تعلیم و بسط آموزههای ناب اسلام و صیانت همهجانبه از دستاوردهای علمی اسلام عزیز چه در زمان حال و چه در زمانهای پیش از این بر اندیشمندان پوشیده نیست.
یکی از شخصیتهایی که عمر با برکت و گرانقدر خود را جهت تزکیه نفوس، و تعلیم و تبیین آموزههای ناب اسلامی و فقه آلمحمد صلیاللهعلیهوآله صرف کرد، فقیه عالیقدر و عارف واصل حضرتآیتاللهالعظمی بهجت قدسسره است که نقش و جایگاه علمی و عرفانی ایشان کمتر در بین خواص و آحاد مردم تبیین شده است.
حضرت آیتالله بهجت قدسسره بارها میفرمودند:
«مراجعه به تراجم علمای سلف بهمنزله مراجعه به کتابهای معتبر اخلاقی است. هرکس که طالب تهذیب و ترقی در امور معنوی است و میخواهد از زندگی و عمر خود چیزی استفاده کند، شایسته است به شرح احوال آنها نگاه کند که چه کارها میکردند».
در زمان ما نیز آن عبدصالح، پس از طی مراحل سلوک الیالله و پرداختن به آثار و علوم اهلبیت علیهمالسلام، با رفتار و گفتار خود الگویی حَسن و حجتی برای تمام سالکان حقجو بود.
در این راستا از سال 1392 ایده برگزاری کنگرهای فاخر و در شأن مقام مرجعیت با عنوان «کنگره العبد»، پیشنهاد گردید و برنامهریزی چندسالهای در ابعاد گوناگون امور علمی فرهنگی و هنری صورت گرفت و باتوجه به امکانات و نیروی انسانی محدود و متأسفانه عدم بودجهای مناسب، فعالیتهای اجرایی و تحقیقی پژوهشی آن شروع گردید.
یکی از مهمترین فعالیتها، سر و سامان دادن و تکمیل آرشیو و بانک اطلاعات، اعم از صوت و فیلم و عکس از معظمله و ضبط خاطرات مرتبطین با ایشان بود که اولین نیاز هر محقق و پژوهشگر بهشمار میرفت. فعالیت مهم بعدی تنظیم و تدوین کتب فقهی اصولی معظمله بود که سالیان متمادی به قلم مبارک ایشان در بیش از ١٢ هزار صفحه (حدود۴٠ جلد موسوعه فقهی اصولی) به رشته تحریر درآمده بود. از دیگر مطالبات علاقهمندان و شیفتگان به عرفان و اخلاق، فرمایشات گهربار اخلاقی اعتقادی معظمله بود که این مهم باید از لابهلای صدها ساعت دروس خارج و دیدارهای ایشان استخراج میگردید.
ضمن اینکه دهها فعالیت دیگر در ابعاد مختلف علمی فرهنگی هنری با اولویتهای مشخص شده در طی این سنوات در دستور کار قرار گرفت تا انشاء الله شاهد برگزاری کنگرهای فاخر و رونمایی از آثار و منشورات گرانسنگ معظمله باشیم.